Infografika, statisztika

 

A www.skandomata.hu weboldal 2013. május 21-én indult. Online készíthető, megfejthető, nyomtatható, exportálható és megosztható skandináv típusú keresztrejtvények. A SKAND-O-MATA™ weboldalon - még az alkalmazás 1 éves születésnapja előtt, 332 nappal az indulás után - elkészült a 2000. online generált skandináv keresztrejtvény. Az alábbi, vidám infografika kiváló betekintést nyújt a weboldal teljesítményébe.

Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a weboldal sikeréhez!

 
 
SKANDOMATA infografika
 
 

Statisztikai adatok az infografikáról

A SKAND-O-MATA™ (www.skandomata.hu, www.rejt.hu) weboldalon - még az alkalmazás 1 éves születésnapja előtt - elkészült a 2000. online skandináv keresztrejtvény. A 2000. rejtvény 2014. április 18-án, 13 óra 17 perckor készült el. Az 1000. keresztrejtvény 2013. novemberében készült el és az követően ugrott meg a rejtvénykészítési hajlandóság a felhasználók részéről.

Címkefelhő adatok

A rejtvények leírásaiból, megjegyzés részéből készített kereshető kulcsszavakat is tartalmazó címkefelhő jól mutatja, hogy nem csak viccek, poénok (pl. Chuck Norris-viccek), de számos idézet is megtalálható, olyan gondolkodóktól, mint Márai Sándor vagy Popper Péter. Az online címkefelhő itt található: www.skandomata.hu/kereses. A címkefelhő meta tagjai a következők: kérdezi, karatézó, idézet, másik, először, karalábé, megfejtés, folytatása, márai, keresztrejtvény, kérdés, 1848, poén, sándor, titkos, popper, naptárak, olvasható, megfejtése, chuck, fejtsd, gyorsan, gondolata, ember, fősorában, medve, első, költő, fősor, péter, online, vicc, üzenetben, japán, gondolat, csattanója, április, keresztrejtvényben, találós, amerikai, folytatás, napon, igen, rejtvény, magyar, mire, skandináv, napi, megfejtést, megtudhatod.

Keresztrejtvény adatok

Az eddig elkészült 2000. rejtvényből 60% publikus, tehát bárki láthatja. 27% link típusú, amit az jelenti, hogy csak a link ismeretében lehet megtekinteni a keresztrejtvényeket, sem a keresőben, sem a címkefelhőben, sem a toplistában nem találhatsz rá. Elvileg még a Google-ban vagy Bingben sem, kivéve ha valaki megosztja, nyilvánosságra nem hozza az URL-t, linket valamilyen más fórumon. A rejtvények 12%-a jelszóval védett, azaz csak a jelszó ismeretében nyitható meg. A rejtvények 1%-a egyéb típusú, törölt vagy letiltott.

A keresztrejtvényeink eddig 287 Facebook likeot kaptak. A legjobban teljesítő, legnépszerűbb keresztrejtvényt 2813-szor nyitották meg és 315-ször fejtették meg. A legsikeresebb rejtvényeink mindig a pályázati rejtvények voltak, vagy valamilyen nyereményjátékhoz társultak.

A 2000. rejtvény a weboldal működésének 332. napján készült el. Ezen időszak alatt átlagosan napi 6 keresztrejtvény készült, de 2003. decemberben volt olyan nap, amikor negyvenen (40) felül készült online keresztrejtvény. A keresztrejtvény készítő algoritmusunk, a CyberCrossword 3000™ igen jól teljesített.

 
 

Az elkészült keresztrejtvények fősorainak fősorainak hossza igen változatos, de átlagosan 17 karakter hosszúak a fősorok. Jelenleg a legrövidebb fősor 5 karakter lehet és a leghosszabb pedig 22 karakter. Az online 11x8-as rejtvény készítésének, generálásának sebessége megdöbbentő. Az rejtvények átlagos készítési ideje 37 másodperc, de persze ez függ a fősorok bonyolultságától is. A leggyorsabb rejtvényünk 1/3 másodperc, azaz 310 miliszekundum alatt készült el, ami egy igen megdöbbentő eredmény - gyakorlatilag az emberi pislogás sebességével azonos. Megemlítjük, hogy néha azért elég lassan készülnek a rejtvények. A leglassabb 302 másodperc alatt készült el, ami 5 perc 2 másodperces eredmény. Ennek oka lehet egy szerverlassulás, vagy egy nagyon bonyolult fősor megadása. Egyébként előfordulhatnak olyan esetek is, amikor a generátor nem képes elkészíteni a rejtvényt mert olyan bonyolult a fősor. Ezért igyekszünk minél széleskörűbb szólistát, adatbázist építeni, amiből a CyberCrossword 3000™ eredményesebb tud dolgozni.

A rejtvénykészítők számos hasznos funkcióval bővíthetik a rejtvényeket. A készítők 20%-a maximum 1000 karakteres megjegyzést is fűzött a keresztrejtvényhez. A 21%-a rejtvényekhez maximum 2000 karakteres titkos/rejtett üzenetet is fűzött. Ezek a titkos üzenetek csak a rejtvény megfejtése után láthatóak, olvashatóak. Ezzel a funkcióval pl. személyes üzeneteket is küldhetünk másoknak úgymond keresztrejtvénybe kódolva. Próbáld ki! Nagyszerű szülinapi, névnapi vagy akár karácsonyi meglepetés! A készítők 54 esetben készítettek a keresztrejtvényhez "megfejtést mutathat" gombot. E gomb segítségével a rejtvényfejtők a megfejtés, a fősor ismerete nélkül is láthatják a megoldást. Érdekes, hogy 27 esetben kattintottak ilyen gombra a rejtvényfejtők. Tehát nem restek megfejteni a rejtvényt, annak ellenére, hogy ott a lehetőség a gyors megoldásra. A regisztrált, bejelentkezett felhasználók 100 esetben exportálták a rejtvényeket SVG formátumú vektorgrafikus fájlba. A SVG fájlok segítségével veszteségmentesen, jó minőségben lehet átméretezni a keresztrejtvényeket, így pl. saját weboldalba, nyomtatható kiadványba beilleszteni. A keresztrejtvények mellett 105.000 esetben jelent meg Google hirdetés.

naptárkészítés, naptár készítés www.naptarkeszites.hu]

Regisztrált felhasználói adatok

A weboldal 332 napos történetében 199 felhasználó regisztrált a SKAND-O-MATA™ weboldalon. Az első felhasználó 2013. május 30-án regisztrált. A felhasználók 52%-a férfi, a 48%-a nő. 88 éves a legidősebb, 14 éves a legfiatalabb regisztrált felhasználónk.

Látogatói adatok

A weboldalunkat eddig 28 ezren (28.000) látogatták. 120.000 oldalmegtekintés történt, amiből 51.311 rejtvény(oldal) megtekintés volt. 3.311 alkalommal fejtettek meg online keresztrejtvényt. A rejtvényoldalakon kívül még a rejtvényfejtést segítő rejtvénylexikonunkat, szókereső oldalunkat látogatták nagyon sokan. A rejtvénylexikonunk folyamatosan, szigorúan ellenőrzötten bővül, és a kezdetek óta fejlesztjük. Az elmúlt időszakban 41%-os szólista növekedést értünk el. Jelenleg 16.616 szócikk (kérdés és válasz) található benne. A látogatók leginkább Chrome és Firefox böngészővel látogatják a weboldalunkat, ezek aránya 37-37%. Internet Expolorrel 11%-a követi az oldalainkat, továbbá Android 6%, Opera 3%, Safari 3%, Egyéb 3%. Magyaországról eddig 236 településről regisztráltunk látogatókat, a rejtvények után érdeklődőket, ebből 36%-a fővárosi, budapesti látogató volt - továbbá Szeged és Pécs 3-3%, Székesfehérvár 2%, Nyíregyháza 2%, Kecskemét 2%, Debrecen 2%, Egyéb települések 50%. Nemzetközi viszonylatban is érdekes statisztikai adatok láthatóak, bár a weboldal látogatóinak 86%-a hazai, magyarországi rejtvényfejtő - továbbá Románia 5%, Szlovákia 2%, Egyéb 7%. Olyan távoli országokból is regisztráltunk látogatókat, mint Zambia és Japán.

Reméljük, hogy a fenti infografika számos érdekes információval, adattal szolgált.
Köszönjük a figyelmet! SKAND-O-MATA™

 
 

- Infografika -